Малко след 8 часа сутринта кондуктурите на влака Мездра-София обявили, че започват ежедневната си ефективна стачка, съобщи bTV. Няколко стотин души, които пътували за работа, изпаднали в истерия, защото единственият алтернативен транспорт са маршрутките, които в този часа са препълнени. Някои от тях обаче, които вече рискуват да загубят работата си заради стачката на железничарите, започнали да трошат стъклата във втория и третия вагон на композицията.

Персоналът на влака категорично отказа да разкаже какво точно се е случило, но началникът на влака изгледаше видимо шокиран.

След края на протеста днес, влакът все пак потегли с осем часа закъснение. В него се возеше само един пътник с билет от 2,30 лева.

На гара Мездра пък стана късо съединение на електрически кабел, което предизвика инцидент по обяд в един от коридорите към чакалнята. Цялото помещение беше опушено, а пътниците - евакуирани. Оказа се, че поради липса на пари, парното е спряно и персоналът на гарата масово се отоплява с електрически уреди, което е довело до срив в захранването.

По-рано днес от БДЖ обявиха, че възнамеряват сами да спират движението на пътнически влакове между 8 и 16 часа, за да ограничат загубите за дружеството. Сред поредния кръг преговори транспортният министър Ивайло Московски отново бе категоричен, че държавата няма да доналива пари в БДЖ, а стачкуващите заявиха, че няма да прекратят стачката. Утре преговорите продължават.
В същото време началник влак и кондукторка продължават гладната си стачка, мъжът дори влезе в болница.