Коментари - Изнервени от стачката пътници потрошиха влак | dnes.dir.bg
назад

Изнервени от стачката пътници потрошиха влак

13-ият ден от железопътната стачка се оказа фатален за един от влаковете. Нервите на няколко пътници на гара Реброво край Своге не издържаха и изпочупиха прозорците на два вагона.

Обратно в новината

Коментари - Изнервени от стачката пътници потрошиха влак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи така,когато ние самите сме застрашени да си изгубим работата,започваме да се изнервяме! "На чужд гръб и 100 тояги са малко"! ДОКАТО ТОЗИ НАРОД СЕ ДЕЛИ И ГЛЕДА САМО ТОЙ ДА СИ Е ДОБРЕ,ДО НИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕ,ЗАЩОТО И ПОСЛЕДНАТА ГАРА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ОТ ХОРИЗОНТА!!

Ще стачкуват още малко, ще се съкратят хора, колкото е необходимо, БДЖ е опоскано и няма никакъв смисъл да се протестира. Всеки да се ориентира към друга професия още от сега. Няма заден ход, колкото и до съчувствам на стачкуващите. Само си спомням, как като пътувах с влак за работа, циганите се хвалеха, че с един билет пътуват необезпокоявани с месеци. Отделно пари се даваха на ръка на кондуктора, по-малка сума, но без билет. Кражбите са от най-високо до най-ниско стъпало. Е, няма нищо безкрайно на този свят. Българският манталитет на далавераджия и все да не се прецака, да изхитрува и някой друг да свърши работата вместо него вече дава своите плодове. От управляващите та до шепата работещи на тази държава, всички сме в кюпа. Но сметката се плаща само от едните.

ИМА МНОГО ИЗНЕРВЕНИ, КОИТО В МОМЕНТА НЕ ПЪТУВАТ С ВЛАКОВЕ, НО ТОВА НЕ ПРЕЧИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ХВЪРЛЯТ ВСЯКАКВИ ПРЕДМЕТИ ПО МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ВЛАКОВЕ!

НАРОДЕ САМО СИ ПИШЕМ ТУК...ТРЯБВАШЕ ВСИЧКИ ЗА ИЗЛЕЗЕМ И ПОДКРЕПИМ И БДЖ, И ФЕРМЕРИТЕ. ВСЕ ЧАКАМЕ ДРУГИ ДА НИ ПОДРЕЖДАТ ЖИВОТА, А ПОСЛЕ МРЪНКАМЕ И НЕ СМЕ ДОВОЛНИ.

Великая декемврийская социалистическая революция? За Родину, за Станишеву, в перьот

Пропусна Гоце...

Какво ще правят служителите на БДЖ след ден-два като фалират цялото дружество? Какво си представят въобще че могат да постигнат - да останат на работа в дружество, което фалира?

Поне доказаха че имат някакво достойнство което тотално липсва в управляващите...Не плачете на "чужд гроб" а помислете за бъдещето си - ако скате да сте лъган/а непрекъснато, унижаван/а с не изплащане на заплати и спазване на договорености застанете с "достойнството си" зад управляващите а не зад народа си..

Изнервени от стачката лумпени. Това ми е мнението. Показателно е колко сме съпричастни един към друг, както и колко се мразим взаимно. Интересно как не отидат да чупят на тези, които ги грабят и имат милиони.. или не смеят. Ето това е бай Ганьо - озлобен, но слаб, немощен и най-вече страхлив да се опълчи на истинските си врагове. Това достоен народ ли е?

Не народ ,а мърша!Това ли са наследниците на тези дето въставаха,това ли са наследниците на тези които смачкваха империи като хлебарки,това ли са наследниците на тези направили Съединението,взели на щурм Одрин,газещи всеки враг на Родината?!Така ли се затри гена ни братя и сестри,превърнахме се в мекотели,в лумпени,в страхливи плъхове,къде ни е достойнството,защо някакви си гърци излязоха по-мъже от нас,преди ги беше страх от нас мразеха ни,сега ни презират и ехидно ни се подиграват,за страхливоста ни ПОЗОР!!!!

Ами нормално.След като чалгата ни превзе.Пеещите проститутки стават идеал за децата ни.Изпростяването е масово и на всички фронтове.Комунистите прогониха всички младежи,които можеха да мислят.... и в БГ останаха само малоумници и цигани.Жалка картинка от залеза на една нация..

хахахах, тия КОМИНИСТИ сигурно са коминочистачи:)))))

А бе Коко ли си какьв ли си ти си отявлен комунист.Вероятно си от Варната.Я си гледай кефа и си гледкай комунягите какво сьтвориха за тези години.Това положение в което е сега Бьлгария е дело на КОМИНИСТИТЕ.

Blake

Всички в БДЖ да ги уволнят дано!

Груйо, ако имаше нормална държава нямаше да позволи да се оглозга БДЖ. А ако имаше нормален народ до сега да беше измел боклука, иуправляващ държавата!

ако имаше нормална армия в Б-я сега войници и старшини щяха да карат влаковете и стачката да е забравена ... спомням си, че преди много години така постъпиха във Франция.

Нямаме нормална армия ,защото ако имахме нормална армия отдавна да е спретнала един преврат,само чантаджии ,путьовци и женоря ето това е армията ни,умишлено доведена до това положение,полиция от безмозъчни бичета,която пази цигани и бяга от тях,но с наслада гази и бие своите,на времето на такива им викаха еничери!А сега за стачката,има закони драги неграмотнико и те забраняват локаута,тези закони наистина се не спазват сега от тези ,които четът закона като дявол Евангиле и повярвай ми и те съжеляват,че няма реално с кой да сменят стачкуващите!Едно е ясно народа прост живота гаден!Тези диви селяни незнаят ли,че БДЖ е в стачка,а са се люснали на влака,защо не си намерят друг превоз,а като искат да работят в Софето що не се преместят там,а?И акто имат енергия да идат да потрошат Министерството на финансиите или Транспорта балабар с министрите,ама са страхливци по- е лесно да чупиш прозорци,овце тъпи и блеещи и слепи кой реално ги стриже и ,кой ги прави на курбан!!!

Нека да се стачкува , но да е в събота и неделя , през другото време даса в неплатен отпуск . Така няма да се пречи на изкарващите си с труд прехраната...

А тези дето стачкуват да не би да си изкарват прехраната с лежане на диванче??Нали за това стачкуват - да изкарват достойно с труда си прехраната си....

ЕТО ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИНА ОСТАНАЛ В ДЪРЖАВАТА.ВМЕСТО ЗА ЕДИН ДЕН ДА СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ И ДА СЛОЖИМ РЕД В ЖИВОТА СИ НЯКОЙ ПРЕДПОЧИТАТ ДА ТРОШАТ И ПОСЛЕ ДА СЕ НАКЪРКАТ И СЛУШАТ ЧАЛГА-ТОВА СА ОСТАНАЛИ ОТ МЪЖЕТЕ НА БГ ДА ТРЪГНЕШ СРУЩУ СВОИ....БРАВО МЪЖАГИ

Абсолютно вярно!

Не е вярно. Поне докато му плащаш заплатата. Когато почне реално да си я заработва, тогава с 2 ръце ще съм зад тях.

Ето затова ще сме винаги в калта. Вместо да строшим главата на виновниците (дето изобщо не се возят с влакове) ние се караме помежду си като бездомни кучета за оглозган кокал

...виновниците за дереджето на БДЖ отдавна са покойници или немощни старци с големи пенсии. На такъв електровоз като на снимката 68-ма се учех за машинист. Сега сърбаме попара, надробена от грижовните ни дядовци преди 50г. А в това време хората си построиха скоростни линии, тунели, минаващи откъдето си искат, за подвижния състав да не говорим.

Извинявай ама не мога да ти схвана логиката. Значи виновни са тези които преди 30 години са купували нови локомотиви затова че сега те са стари

до всички нормални форумци ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ НЯМА СМИСЪЛ НЕКА ОСТАНАТ ГЪЗОЛИЗЦИТЕ НА ГЕРБ САМИ.

Нормалните хора не пишат непрекъснато на caps lock. И не няричат непознатите гъзолизци. На нормалните хора не им липсва елементарна култура.

тази стачка вече пълно безобразие

Тоя дето е в болница ще си вземе болничните, а глупавата кондукторка ще си седи гладна.

Защо Бойко н разследва циганина на ДРОМ, който източи БДЖ? Или го е страх, заради изборите? Във всяка цивилизована държава, железницата се дотира от държавата. В България, железниците обслужват най-бедното население. Не всеки има пари да се вози в Линкълн като попа, и някой да му пълни резервоара. Обикновените, омазани с масло железничари не са взели комисионните нито от мотрисите Сименс, нито от изкараните вагони извън България. Защо не се попита и какви са заплатите на борда на директорите и да се види в какво живеят, ами взимат от обикновен рев-вагон с 350 лв заплата? ПОДКРЕПЯМ СТАЧКАТА! ТОВА Е ПРАВО НА РАБОТЕЩИЯ!

Явно никога не си пътувал с влак извън България. В Германия билетите за влак са около 2-3 пъти по-скъпи отколкото за автобус. Поинтересувай се малко колко ще ти струва да отидеш и се върнеш до Италия или Белгия с влак и колко с автобус. Бедните хора и в Северна Америка пътуват с Грейхаунд, а не с влак.

Явно говориш за бързите влакове обаче. С които пътуваш със 150 без никакъв проблем. А с българските "бързи влакове" 90 км (от София до Кюстендил) се минават за 3 часа...

Като сравнявате цената на билетите защо не сравнявате и доходите????Аман от популисти сякаш не ни стига ББ ежедневно да ни говори как сме "първенци" ....по геноцид над простосмъртните..

То да е само той... А какво стана с делото срущу Валентин Моллов, какво стана с десетките бивши шефове в БДЖ, които си направиха частни фирми, с частните си влакове взеха изгодните товари и дестинации, източват и грабят БДЖ, уж "обслужвайки"го?! И това се знае, но се трае!

Не знам дали навсякъде държавата/такива като мен и голяма част от вас/ дотира железниците,но със сигурност не се краде поголовно гориво и се прибират таксите от пътниците директно в джоба.Железниците не е са социални служби или бюра по труда та да държат ненужни хора на работа.Работник който не е натоварен с работа краде.

тогава да се мине на 24 часа стачка.подкрепям стачкуващите.

С БДЖ е свършено. Паднаха много ниско. Към рисковете при пътуване се прибавя и това да те набият и оберат. Вече може да си стачкуват до 2013 година.

В случая изтрещелите селяндури вместо да си изкарват гнева на влакчето, което ги превозва, трябваше да нападнат стачните рекетьори, заради които ще си загубят работата!! Това не са обикновени стачкуващи, това са БДЖ Терористи!

смях 2.з0 лева няма и едно кафе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Парното било спряно поради липса на пари! Я, някой отговорен фактор и експерт да обясни къде в света може да се случи подобно нещо? Парното е най-евтиното отопление в целия свят, но в Б-я го превърнаха в средство за рекет и тормоз на населението. Къде се бълг. политици, които допускат това да се случва и с какви очи излизат пред народа и по медиите да ръсят лакардии и да лицемерничат!...

отдавна държавата не се грижи за парното, комунизма свърши! разберете го, държавата не е длъжна на никого и най-малкото за определяне на цените на пазара. вие хем искате да не е комунизъм хем да е! ха уточнете се де :)

"В него се возеше само един пътник с билет от 2,30 лева". Има ли награда "Пътник на годината"? Журито му я присъжда - за 8-часовото търпение!

Ти Мен си много зле, бе пич, явно не си в час и незнаеш какво е стачка. Запознай се със ЗУКТС и тогава коментирай. Каква анархия, какви пет лева ? Ами къде беше ти когато кредеха предишните правителства, къде си сега когато се извършват кражби от управляващите БДЖ в момента, или само си пишеш тук, да си избиваш комплексите. Това да не ти е баница, режи па яж, смешнико ?

НЕДОУМЯВАМ ДОКОГА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ БЕЗДЕЙСТВА С ТАЗИ СТАЧКА, КОЯТО Е ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ. ИМА ЛИ ДРУГА СТРАНА, КОЯТО СИ ПОЗВОЛЯВА 2 СЕДМИЦИ ДА ТРАНСПОРТЪТ И ДА Е БЛОКИРАН!? ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА СЕ СПОРАЗУМЕЛИ, ИЗГОДНО И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ. НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ УДОБЕН И БЕЗОПАСЕН Ж.П., А ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ В БДЖ ЗАСЛУЖАВАТ НУЖНОТО УВАЖЕНИЕ: НОРМАЛНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД И ПОДХОДЯЩО ЗАПЛАЩАНЕ!

какъв транспорт е блокиран бе, 90% от населението се вози в автобуси или със собствен транспорт. и тия 10% от пътниците (имаи предвид от пътуващото население, не цялото) трябва да бъдат обслужвани от 26к персонал? Че то в последните години има повече персонал това бдж от колкот пътници.

Всички железничари са на борсата. Само незнам кой ще им плати социалните разходи - Синдикатите, дето ги направиха безработни или ние - жертвите на всичко това.

а можеше и некоя куха кратуна да строшат...

Кой дава право на стачкуващите от БДЖ да спират влакове и да тормозят пътниците? Виновните - ръководителите от профсъюза на железниците да заплатят всички загуби на Фирмата. ДСтачкуващите след като не работят не трябва да получават заплати. С какво са заслужили заплатите си? Защо до сега само крадоха и вземаха заплати, а не стачкуваха? Къде бяха правителствата преди, като знаеха отдавна за състоянието на БДЖ? Защо всички данъкоплатци ще плащаме за безобразията на управляващите до сега? Къде е правдата и демокрацията? Влаковете не са виновни, а хората, които подстрекават за анархия. Това не е стачка, а анархизъм.

Това да не е първия ден на стачката? Или пътниците всеки ден висят по гарите след 8 и чакат да стане чудо и реформистите да спрат да уволняват железничари? Кой им дава право ли? - това е правото да защитят професията и хляба си. На теб като не ти изнася се оплачи на футболист 1, да ти прати правителствения самолет.

Ти в кой свят живееш?Не знаеш ли какво е стачка?Вярно,че създава неудобства както за гражданите така и за протестиращите.Нали не мислиш че хората го правят за удоволствие.Те просто защитават правото си на труд.Дали утре и ти няма да се озовеш на тяхното място ?

бе, земи се гръмни да се не тормозиш повече. Те Цвъцко ще ти услужи с калашник, щот сигурно те съжалява.

Кой дава право на управляващите от ГЕРБ да Унищожават народа ,нагло и Безкрупулно,по различни начини ??! Защо ГЕРБ закриля контрабанда за Милиарди -на Алкохол и цигари,горива...?? А Закриват фирми с лека ръка и бе з мисъл за хората !!?? Кой им дава право???

АЗ ИМ ДАДОХ ПРАВО, А ВАС ГЕРБЕРДЖИИТЕ СКОРО ЩЕ ПРАТЯ В ГЕЕНАТА ОГНЕНА ДА ПРАВЯТ КОМПАНИЯ НА БОКО ТИКВАТА И ЦЯЛАТА ГЕРБЕРДЖИЙСКА ПАСМИНА. ГЯВОЛЕТЕ НЕМА ДА СЛОЖАТ ПАЗАЧИ ОКОЛО КАЗАНИТЕ, ВИЕ САМИ ЩЕ СЕ БУТАТЕ ОБРАТНО У КАТРАНО.

Алооо герберско картуно проста, докато стачкуват не получават възнаграждение. Този месец заплатите ще са им на половина. Колкото до другите ти размисли, ти защо не хванеш да бачкаш в железниците за тия пари и при тия условия?!?

Никой. Абсолютно никой не е женен за работата си и не я работи на сила. Има заявления за освобождаване от работа. Има технология за регистрация в Бюрата по труда.

Демокрацията е там че ХОРАТА СИ ТЪРСЯТ ПРАВАТА И ИМАТ ПРАВО НА СТАЧКА, червенко

кои трябва да им дава,това е стачка а не игра в детската градина,изчисленията че загубите за 10дни са на милион и половина,така че ми намирисва на покупко-продажба но на тънка пръчка,а този мераклия е близък до Тиквата

това на бъ-бъ нито е демокрация, нито е баш-диктатура, а икономически провал - само че мътна проба. Но повечето хора ще го разберат, макар с година-две закъснение.

я недей се изхвърля като чик.я на пясък! това, което прави правителството отдавна е трябвало да бъде направено от предишните правителства, които само си лежаха и си гледаха кефа! сега цялата държава е за ремонт, не ти е виновен ББ. БДЖ като са свикнали да бозяят като сукалче от държавата, сега им е криво, ама вечно бозяене няма

навсякъде държавата дотира железниците. Ама ние нали сме бойкористан.

Да, баце. Виж в Гърция даже министъра им сметна че ако спрат всички влакове и качат пътниците на таксита - ще им излезе 2 пъти по-евтино. Дай да ги стигнем гърците, а?

тия от бдж и те не знаят за какво стачкуват. пари няма, толкова години на никой политик не му стискаше да спре кранчето на това губещо предприятие и сега нож до кокал, няма как. ако преди 10 години ги бяха направили съкращенията, услуга шяха да им направят на хората, но сега е късно, на по 50-60 години кой ше ги вземе на работа? но няма начин, крадене без мярка, ако шефовете на бдж и синдикатите имаха мярка при разпределянето на парите, нямаше да докарат дружеството до фалит. макар че, за да държат толкова, явно има още за крадене...а на обикновения човек му писна да отнася за тва, че някой е пълнил гуша 20 години...

Купувани 10 пъти по-скъпи влакове. Нови вагони продавани за скрап Кондукторите ли са виновни или няколко поредни министри и директори?

Май нещо не четеш - правителството казва, че загубите на ден за БДЖ са 300 000 лв., това означава, че биха били печалба 300 000 лева на ден!!!

ЗЛЕ СИ С МАТЕМАТИКАТА! ТОВА ПРОСТО ЗНАЧИ: 300 000 ЛЕВА ПОВЕЧЕ ЗАГУБИ ЗАРАДИ СТАЧКАТА.

на кривите герберджийски па ракетите на руснаците са им криви. Бахти кривите малоумници!

От 10 години,като наближи Нова година,в БДЖ съкращават и то реално.И там не работят крадци и разбойници,а нормални хора.Като всички нас.Също синдикатите и работещите не разпределят пари и железниците са на дотация във всички държави.

Явно активисти на ГЕРБ преминаха към активна мутренска саморазправа, правейки са на пътници! Нищо ново под слънцето, насилието, рекета и изнудването са основен техен начин на 'бунт'....

ти си изтрещел комунист, на който и стачка против правителството, закъснели пътници на път да останат без работа и т.н. са работа на правителсвото... немам думи

Разбира се, затова съм голям фен на партията на изтрещелите комунисти и мутри, самонаричаща се ГЕРБ :)))

БДЖ са цъфнали та завързали, та решили стачки да правят! Предпоследния път като патувах през зимата се оказа, че във вагона, уж 1 класа няма парно при -2 градуса, не работеше и осветлението! Последния път в живота ми, когато ползвах услугите на БДЖ пътувах отново в 1 класа през зимата с резервирано место! Местото се оказа до прозорец, който се отваряше при всяко друсване, в купето валеше сняг, и така 5 часа! УМРЕХ от студ! Никога повече с БДЖ! НЕ ВИ СЪЖАЛЯВАМ!

Точно така, никакво съжаление.

И работниците ли са виновни за това?

"...персоналът на гарата масово се отоплява с електрически уреди, което е довело до срив в захранването". Чети! Пътниците мръзнат, персонала на гарата се грее на ток. Кой си мислиш, че плаща?

тея от БДЖ-то , взеха да стават все по нагли, и скоро ще почнат да ядат бой от пътниците

само ако знаеш колко си прост

не по малко от теб

навсякъде държавата дотира железниците. Ама ние нали сме бойкористан.

Не ти е точен коментара Дотира само пътническите превози, а не цялата компания, и дотирайки го държавата може да има претенции към ефективноста на управление. А спор няма че БДЖ е далеч от ефективност и добро управление

тъп и неквалифициран бедеже-ец търси работа за 500 лева извън системата на БДЖ и иска държавна дотация още 500 лева. Не се навива да работи без държавна дотация. Може и да не работи а само да получава държавна дотация. Ако некой предлага такава работа да пише на 123456 кльомба дир точка беге.

Да не са били мургави "българи"? Те от малки са тренирани да чупят стъкла на влакове !

И защо трошат вагоните? Пълна простотия и хулиганщина! Да идат да натрошат джамовете на парламента и на скъпите служебни коли на управниците. А и главите да натрошат на тези мошеници, дето искат да ликвидират БДЖ, за да има какво да крадат!

защото като са им вземали парите на касата едва ли са ги предупредили, типично по български, искам и теб така да те таксуват за нещо, в замяна да получиш един гол мъжки полов орган да те видя тогава....

Стачката да не е от вчера? Все едно не знаят за нея, така ли? Всеки да си прави сметката, ако протестиращите срещу убийството на Ангел от Катуница бяха почнали да рушат и палят из всички градове, докъде щеше да се стигне? А по тая твоя логика излиза, че трябва зърнопроизводителите да потрошат цялото министерство на финансите и личното имущество на Дянков.

Забрави да напишеш:"И подстрекателите на стачката от Позитано"...

Че аз стадото позитанци не ги изключвам от сметките, и техните глави са за трошене. Но не те са главните виновници за това безумие, не те са тръгнали да ликвидират БДЖ, за да имат за крадене, а другарите от ГЕРБ го правят.

Глупави селяндури!!! Затова България е в такова положение. Неграмотни, прости, невъзпитани изроди.

и ти си един от тях

Влака и ваконите му не са виновни!

Никой човек не е остров, затворен в себе си; всеки е парченце от сушата, частица от океана; и една буца пръст да отвлече морето, Европа се смалява, тъй както ако нос е бил отнесен или домът на твой приятел, или пък твоят собствен; смъртта на всеки земен жител ме отслабва, защото съм частица от човечеството; така че никога не питай за кого бие камбаната; тя бие за теб. Джон Дън (1572 г. - 1631 г.) Английски поет