Инцидентът станал малко след 22.20 ч. вчера край гаражи на бл. 61 в кв. "Орфей", съобщиха от полицията в града. Униформените са задържали 19-годишния стрелец Митко Димов, съобщи bTV. С китайска въздушна пушка той се прицелил от тераса на 4 етаж на блока и улучил в тъмното Михаил (Мехмед) Мартинов зад лявото ухо.

Първо при разпита Митко разказал, че чул шум между блоковете, решил, че е котка и стрелял два пъти. После обаче признал, че Михаил, който е ром, и компанията му от доста време вдигали шум, пише БЛИЦ.

"Трима приятели и две момичета е имало при сина ми. Там са седнали децата и другите деца викат - беше много тъмно и някаква стрелба чухме. Синът каза, че нещо му прилоша и ние като погледнахме, главата му беше ударена", разказва майката на момчето Сийка Михайлова.

Сачмата от пушката засегнала малкия мозък на момчето. Направена му е операция по спешност и засега има опасност за живота му, уточниха от МВР-Хасково.
Д-р Владимир Стамболов от хасковската болница обясни, че Михаил е получил и белодробен оток и е на командно дишане, съобщи bTV.

Съседи също разказаха, че Михаил често се събирал с приятели в градинката между блоковете. Момчетата били гръмогласни и крадяли.
"Мен шумът не ме притеснява, обаче кражбите – наистина. Имаме малко дете - вижте го, ако му изкарат акъла - сигурно и аз ще реагирам като тях", коментира Георги Манахилов. 

Полицаите са конфискували пушката на Митко и 128 сачми за нея. Той е арестуван по образуваното веднага досъдебно производство за опит за убийство по непредпазливост.
За малко е задържан и бащата на Михаил, който опитал да се разправи със съседи на стрелеца. Тази сутрин близките на постадалото дете даваха кръв за спасяването на живота му.
ИЗБРАНО