Коментари - Простреляха момче, вдигало шум | dnes.dir.bg
назад

Простреляха момче, вдигало шум

Момче на 13 години e с опасност за живота, след като бе ранено в главата с въздушна пушка от младеж в Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Простреляха момче, вдигало шум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тheodore

Че тези случаи ще ескалират в бъдеще, е ясно. Щат, не щат, българите ще се видят принудени да преминават към все по-активна самозащита, въпреки че това право не им се признава.

демек си била на сватба на педофил! поздравявам те!!!! на детеженците честито!!!!!

Аз съм от същия кв. Орфей в града. Това са блоковете, в края на квартала, където живеят роми. Има българи, които се броят на пръстите на едната ръка. Предполагам разбирате, че в тази част на квартала полицията, която иначе в града работи добре, точно там не обича много да идва. Не оправдавам стрелеца, това е малко в повече, но предполагам, че на момчено му е дошло отдавна до гуша, особено, ако са го и крали.

Аналогичен случай с моя позната, 65 г. - прибира се през зимата около 22 ч. от гости (на 5 мин. от дома и) и 2 мангали на централен осветен булевард я събарят с два удара на земята, отскубват чантата и и изчезват. Тя не може да стане от болка и уплаха 15 мин. Млада двойка мъж и жена минава наблизо и се отзовават на молбата и за помощ, водят я в къщи и оттам звънят в РДВР. Жената разказва случилото се, а дежурният и казва: "Е, госпожо, разбирам, че сте много уплашена и стресирана, моят съвет е да глътнете 1 валидол, лека нощ." .... та няма да се стигне до саморазправа ли?!?

Като страничен ще се обадя - очаквай бебе на самотна майка! Да са живи и здрави социалните, а и ние, да им издържаме челядта!

много просто, бе - ходете с каски!

И какво - циганин... И какво - хайде да пуцаме!!!!!!!!!!! Изродщина. ДЕЦА ВДИГАЛИ ШУМ - в ТЪМНОТО. И за ШУМА - КУРШУМ В ТИЛА!!!!!!!!!!!

Дорче,първо се научете да си възпитавате децата,после давайте квалификации.Циганската наглост и безнаказаност вече минават всякакви граници.

Малко му е.

Ами в Хасково са такива хората.

Абе защо винаги ,има ли проблем ,има намесени и роми.

Ако МВР-то си беше на място, нямаше да има хора дигащи шум под прозорците.... ....системното тормозене на хора лишавани от нормален сън дава плодове

Нагли са. Не се заблуждавай, че лесно ще ги разпръснеш.

Чувството за безнаказаност кара циганите да се държат лошо и да ни опъват нервите. Все някога щеше да се случи. Те раждат деца на конвейр и не се интересуват от възпитанието им, държанието им и т.н. Нужна е интеграция, но не като им строим безплатни жилища и им плащаме тока,изплащане на огромни детски и соц.помощи, а като ги възпитаваме. Но тъй като нашите управници и ... са заети с личните си фин.проблеми...

Пред нашия блок един юнак редовно си форсира мотора. Някакви идеи? Имайте предвид че е с каска.

Карабина за материални увреждания (извинявам се, ако не е точно на български - на английски е "anti-material damage rifle"). Едни големи са, такива, с голяма оптика. Използват ги да разрушават двигателите на бронираните машини. Една добра, за която се сещам, е М107 - с начална скорост на куршума 900 м/сек. След като пробиват брони, не вярвам, че една каска ще им се опре. Ама този тип оръжия са малко шумни - та да не дойдат у вас да те търсят "са смущаване а обществения ред" Наслука! :D

масло на пътя.

и аз за малко да пострадам от такъв стрелец.Посред бял ден си се пробваше човека из софийски квартал

Шумът е бичът на днешния ден. Хората са изнервени и явно на стрелеца му е паднало пердето. Но до тогава е търпял. Значи, някой отговорен фактор за опазването на обществения ред не си е свършил превантивно работата, да не говорим че циганите от вечерен час не разбират. Ама до кога?

айде стига с това - дете та дете това си е един мръсен, мършав мангал. Какво прави на вън през нощта ако е дете и да 22:20 е нощ не е ден , не е и вечер

Щом не може правителството и полицията да се справи с циганските безобразия - всички на оръжие и а са шукнали - огън на месо!!!

Да разгледаме обективно: 1. Митко няма право (морално, човешко) да стреля в тъмнината. Няма закон, който да му забранява. 2. Мехмед по закон няма право в 22.00 да се разхожда по улиците. За това трябва да се грижат родителите му. 3. Мехмед вдига шум, но няма закон, който да му забранява да го прави. Има общинска наредба, но за съжаление лятно време "шумозаглушаването" е задължително след 23.00ч. Няма нарушение. 4. Държавата (управляващите) е виновна, че 20г. няма закон за опазване на обществения ред, който да организира правата и задълженията на всеки спрямо останалите живеещи в това общество. За това един стреля, друг реве и хвърля пиратки, трети празнува без да му пука за съседа. Сега има един ранен, дете без контрол от родителите, но утре ще има убити, умишлено убити и пак ще се търси проблема в частния случай, а проблемът е национален.

Супер точен коментар. Наредби за обществения ред има в целия цивилизован свят и се спазват стриктно. А си вдигнал шум след определен час вечерта - полицията до 5 мин. е пред вратата ти и глобите са солени. Ама де я полицията у нас? Някой да си познава кварталния полицай??

Не мога разбера как от новина "20-годишен застреля циганче, защото вдигало шум" вие напвихте форум за защита правата на животните. Никого няма да защитя, защото не мисля, че има права срана.

Крадец и хулиган, защо не е в Бойчиновци? Там никой нямаше да стреля по него.

"Съседи също разказаха, че Михаил често се събирал с приятели в градинката между блоковете. Момчетата били гръмогласни и крадяли." Малко му е. Кой каквото и да ми говори само това е оправията с тази сган, гнусна, циганска.

Действителността в която живеем от години е: ние, нормалните обитатели на тази територия живеем зад решетки и се заключваме с по няколко ключалки и пак нямаме спокойствие. За разлика от нас, престъпниците - крадци, изнасилвачи и убийци се разхождат свободно навсякъде! Не трябва ли да е точно обратното - престъпниците да са зад решетките и да се страхуват, а ние да сме спокойни и свободни! Защо ли толкова лесно се примирихме и заживяхме масово зад решетки?

Ненормалници , става въпрос за дете , което може да бъде и вашето...

Дора, това "дете" утре може да те обере или изнасили!

Мойто нито е Мехмед, нито ще го уча след 22 да дига чалга. Така че: извиНЕте!

нашите не крадат и не реват под балконите на нормалните хора,не съди по своите

Проблема е че държавата е отсвирила всичко и не си изпълнява функциите. Манговците си правят каквото искат и резултата е саморазправа. Пък дали ще е с въздушна пушка, с прашка с камъни или с друго няма значение.

свиквай народе......това ще е ежедневие за напред ! "В 36 общини българите са малцинство" http://dnes.dir.bg/news.php?id6562695

Вдигането на шум след еди-колко си часа е нарушаване на обществения ред. Нещо за родителите на гръмнатото дете и тези с него? Тормозът с шум, най-често редовно надута музика от съседи-простаци или напоркани компании, оставям циганските празненства, е гаден проблем.

Има и други начини за саморазправа. Не оправдавайте стрелеца. Колко му е било да наметка пиратки ДО групичката мангали или да ги замери истимаро с нещо друго...колкото да ги разпръсне

Нагли са. Не се заблуждавай, че лесно ще ги разпръснеш.

А като те нарочат и започнат да изсипват боклуци(мек вариант) пред вратата, какво правим? Стрелеца е разработвал схемата "изстрел от тъмното", но съдбата му е изиграла номер!

Абе хубаво циган-циганин, ама не правите ли разлика между циганин и човешки живот в крайна сметка. Детето е с опасност за живота.

Аз правя. И между циганин и човешки живот няма нищо общо.

Колко ли месеци или години е търпял човекът безобразията отвън, за да излезе от нерви по този начин? Всички ние търпим - цял живот търпим и изход няма. На кого да се оплача? - на полицията ли, на кой телефон? Ще кажат да подам писмена жалба. После ще се окаже, че жалбата трябвало да адресирам към друг началник.. Междувременно полицаите ще информират виновника и набързо ще бъда наказан аз. В блока ни живеят двама полицаи, не знам от кое районно са, но на тях нищо не им пречи... Добре, че нямам оръжие, иначе ще трябва да застрелям първо кучкарката от входа и гръмогласния й пес. Ако пък опушкам десетината кучета около блока, от които вече години не можем да спим нощем, сигурно ще ме затворят до живот. А кого да застрелям заради дупките в квартала? Нищо няма да се оправи. По-добре да скоча от 8 етаж и да се отърва от тоя гаден живот на редови българин.

Абе да стреляш по човек си е опасничко. Ама това ще стане практика в БГ, защото полицията не си върши работата и нямаме достатъчно затвори! Аз ако съм на мястото на ББ ще построя 100 затвора и ще набутам всеки отворко да бачка ден и нощ там, та да види как няма да се спазват ред и закони

Ок, де. Мразим циганите - истина. Обаче тоя, дето е стрелял по момчето, утре може да стреля и срещу българин/ка, само защото нещо му е докривяла шапката. Агресията и нетърпимостта са по-скоро човешки черти, а не расови

Господа управлщващи, моля ви да нарпавите нещо за тези въздушни пушки. Имам познати, които са така пострадали в междублоковите пространства, но само са гадаели кой е стрелял от толкова много апартаменти. Да не говорим за домашни котки и кучета. Това не е нормално. Писна ми от тази скапана държава!

Извинявай , ама ако утре някой е намушкан с домакински нож ще поискаш ли държавата да предприеме мерки срещу кухненските ножове? А ако някой е ударен от паве??Проблема не е в уреда за възмездие, а в причината. Стрелеца ще си понесе последствията, ама държавата трябва да се намеси, да няма самоуправства!