Световноизвестното списание "Тайм" отново излиза с провокативна илюстрация на корицата си - този път морфинг (плавен преход от едно изображение в друго) на президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, съобщава Си Ен Ен.

Зашеметяващата илюстрация на визуалния художник Нанси Бърсън "е с цел да представи този особен момент във външната политика на САЩ след наскоро проведената среща между двамата в Хелзинки, Финландия", пише "Тайм" в съобщение.

Световноизвестното списание "Тайм" за пореден път разбуни духовете с корицата на предстоящия си брой.

"На кого вярвате? Това е прост въпрос, който беше зададен на президента Тръмп от журналист в Хелзинки. В този момент той можеше да опровергае думите на своя дългогодишен враг Русия, но вместо това Тръмп отговори: "Имам вяра и в двете страни", пишат от изданието в материала към представянето на корицата.

"Основателите на Съединените щати са дали на бъдещите президенти само няколко важни инструкции, събрани в Конституцията. Преди да встъпи в длъжност, президентът на Щатите трябва да се закълне да опази и защити Конституцията ни и съвестно да изпълнява задълженията си", посочват от "Тайм".

Според тях именно това е бил моментът, в който Тръмп е трябвало да застане зад клетвите си.

"Когато държавен глава не вярва на собствените си разузнавателни служби, това е огромен проблем за страната, в която се случва", посочва пенсионираният генерал от КГБ Владимир Рубанов пред изданието.

Новият брой на "Тайм" трябва да излезе на 30 юли.