Пътувания с круизни кораби, посещения на екзотични дестинации и дори финал на Шампионската лига на живо - всичко това си е подарила 38-годишната банкова служителка от Варна Невена Йорданова, която във вторник беше задържана и обвинена за източването на близо 1 милион лева от сметките на клиенти на банката.

Жената е публикувала в профила си във Фейсбук кадри от Египет, Дубай и дори от стадион "Сан Сиро" в Милано, където през 2016 г. бе изигран финалът от Шампионската лига между отборите на "Реал Мадрид" и "Атлетико Мадрид". В поста си във Фейсбук варненката споделя, че е сбъднала една своя мечта при това на рождения си ден. В някои от пътуванията си Невена е придружавана и от родителите си, чиито сметки също източи.

Днес прокуратурата във Варна ще поиска от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за 38-годишната обвиняема.

Установено бе, че Йорданова изпращала откраднатите пари на мъж от монтанското село Мокреш, с когото имала интернет връзка и никога не е виждала.

В реалния живот мъжът има различно име от това, с което се е представил на банкерката. В момента спи на хотел, докато в къщата му тече мащабен ремонт. Има няколко луксозни коли, съобщи Нова телевизия. Парите, 38-годишната Невена му пращала по куриер, с колети. В профила на мъжа в социалните мрежи могат да се видят и снимки на огромни пачки с пари, в луксозна кола.

Разследващите нямат съмнения - мъжът, прибирал пратките с парите и виртуалния приятел на банкерката, са една и съща личност.

"Самоличността на мъжа е ясна. Текат действия по отношение на него, но няма достатъчно доказателства, които да доведат до обосновано предположение, че е извършил престъпление", заяви Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна.

В Мокреш също са сигурни, че мъжът, омаял банкерката и прибрал 1 милион, е техен съселянин.

"С нищо не се занимава, момче от село е. Той не е виновен. Като са му пратили, защо да не ги взима?", коментира жител на село Мокреш.

Във Варна, банковата служителка живее с родителите си в кооперация. Родителите й, които загубили спестяванията си в схемата, отказват да говорят за случилото се с дъщеря им. Темата е основна за съседите им. "Много добро семейство са. Шокирани сме", коментират те.

Парите от чуждите сметки, жената теглила в продължение на години. "Около 30 човека са. Техните интереси са гарантирани. Случайно са били подбрани. Целта са срочни влогове и разплащателни сметки. Сумите, които са били превеждани са 5, 8, 20 хиляди лева", каза още Красимир Конов.

Ако бъде призната за виновна Невена Йорданова може да получи от 10 до 20 години затвор.