Охранител от фитнес зала, която се намира в близост до мястото на снощната стрелба в столичния квартал "Стрелбище", се престраши да разкаже какво е видял. Той е бил на работа, когато все още неизвестен брой нападатели опитаха да убият криминално проявените Ивайло Богданов и Божидар Лоански, но успяха само да ги ранят.

"Чухме 4-5 изстрела и излязохме да видим какво става навън. Мина един черен джип. Дойде раненият и падна на 2-3 метра от фитнеса. Само каза "Умирам". Състоянието му беше много тежко. Личеше си, че е прострелян", разказа пред "Нова телевизия" охранителят. Той добави, че раненият е бил с куче, но екипът на Спешна помощ не е позволил животното да бъде качено в линейката въпреки молбите на пострадалия.

"Не съм виждал този човек в района досега. Когато са се разминавали пеша, другият е започнал да стреля. Имаше един черен джип, който мина бързо, а след това дойде раненият", свидетелства охранителят от фитнеса. На въпрос дали е сигурен, че джипът е свързан с престъплението, той отговори: "Според камерите, които гледахме - да. Този е бил. Той беше спрял и няма 2 минути - потегли. Чак след това разбрах, че имало и втори прострелян."

Свидетелят каза, че видеозаписите са били иззети от разследващите, но на тях не се вижда самата стрелба. Неофициално от полицията съобщиха, че издирват двама заподозрени, но в зависимост от събраните доказтателства, техният брой може да се промени.

Dir.bg вече съобщи, че имената на двамата простреляни са Ивайло Богданов и Божидар Лоански. Единият е на 38 години с прякор Жирафа, а другият - на 26 с прозвище П*тк*та. Първият е многократно осъждан за притежание на наркотици и е лежал в затвора, а вторият е осъждан за кражби в жилища и офиси.

38-годишният мъж с прякор Жирафа е опериран благополучно, заяви пред bTV директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Пострадалият е с огнестрелни рани в гърдите и в рамото. В момента се намира в реанимацията и му се провежда интензивно лечение. Направена е успешна операция, няма опасност за живота му, добави проф. Балтов. По думите му едната огнестрелна рана е входно - изходна и минава през гърдите. "Слава Богу е без опасност за по-сериозно нараняване на вътрешни органи", добави проф. Балтов.

Другият прострелян е настанен във ВМА. Той е контактен и също е без опасност за живота - с две огнестрелни рани също в гърдите и рамото.