Документ с пълния текст на проектоспоразумението за бъдещето правителство, което "Продължаваме промяната", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" трябва да подпишат, изтече в интернет днес. Публикува го сайтът "Монитор".

Подписите няма да бъдат поставени днес, но разговорите са на "финалната права". Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

На няколко пъти вече от "Продължаваме промяната" заявяват, че ще предложат следващият премиер и двама вицепремиери. При партията на Кирил Петков и Асен Василев отиват министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.

Всяка една от партиите ще има вицепремиер. "БСП за България" ще предложи министрите на труда и социалната политика, на икономиката и индустрията, на земеделието и на туризма.

За "Демократична България" договорката е за министерствата на правосъдието, на околната среда и на електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв" ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта.

Споразумение за съвместно у... by Ventsislav Genkov