Партия "Има такъв народ" няма да спечели нищо ако продължи да извива ръцете на формациите, които биха подкрепили техен кабинет в Народното събрание. Отказът от разговори показва, че в ИТН не разбират демократичните процеси, а поемането на политическа отговорност не е свързано с "твърдата ръка". Според политоложката Марая Цветкова въпреки всичко "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са оставили открехната вратата, но от ИТН не са разчели правилно нюанса, че става въпрос за преговори, а не за подкрепа. Двете партии на протеста очакват, че ИТН все пак ще се ангажира с конкретни техни искания.

Според Цветкова никой не е харесал начина, по който беше обявен състава на проектокабинета на партия "Има такъв народ". Никой от хората, които са протестирали миналото лято не е очаквал управлението на страната да се свежда до излъчвани по кабелна телевизия записи или статуси във Фейсбук. Марая Цветкова вижда и други проблеми, свързани с личностите в заявания от ИТН състав на Министерския съвет. Бяха извадени фигури, чийто заявки са свързани с бъдещето. Биографиите на едните обаче са свързани с миналото, където са имали вземане-даване с партиите на статуквото, а другите са млади и непознати хора, които нямат обществено заявени възгледи.

  • Защо първоначалният вариант за кабинет на ИТН няма да се случи?
  • Има ли защо Николай Василев да е озадачен от атаките от дясно?
  • Защо приоритетите на ИТН не срещнаха разбиране?
  • Защо все по-често сравняват Слави Трифонов с Бойко Борисов?

Отговорите на Марая Цветкова, "Директно в новините" със Стефан Кунчев.

Визитка

Марая Цветкова, родена в София през 1996 година. Учила е в Италианския лицей в София. Завършва политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" с дипломна работа на тема "Емпирично изследване на законодателната инициатива на Министерския съвет от 2009 до 2018 г." Завършва и магистърската програма "Европейска интеграция и дипломация на ЕС" в СУ.