За трети пореден ден централната градска част на София се превърна в арена на политическа демонстрация. След последователните призиви на държавния глава Румен Радев от митинг в защита на институцията от съдебни разследвания събитието добри изцяло антиправителствени окраски с водещо искане за оставка на управляващите.

Всички снимки вижте тук >>

Ставащата вече традиционна сплав от представители на БСП, градската десница и още редица опозиционни сили започна да се събира около 17 часа на площада пред сградата на президентството. Час и половина по-късно демонстрантите направиха шествие. За разлика от предишните два дни, след като минаха през Народното събрание и блокираха за кратко Орлов мост, те не се върнаха обратно веднага, а заобиколиха през бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", минаха по ул. "Гурко" и протестираха пред сградата на МВР. Причина за недоволството им са сблъсъците с представители на полицията в петък, при които пострадаха двама души. В крайна сметка шествието очаквано се насочи към Съдебната палата, след което всички се върнаха пред Министерски съвет.

На място протестиращите бяга посрещнати от многобройни полицейски сили. Първоначално униформените от първа линия демонстративно бяха без каски в знак на мирни намерения. След като няколко, макар и малобройни, групички от младежи с черни тениски и скрити лица се позиционира в близост до органите на реда, пред тях излязоха представители на жандармерията, екипирани с шлемове и по-тежко въоръжение.

Снимка: "Булфото"

В светлата част от деня до инциденти не се стигна. Обстановката дори бе разведрена от млада жена, която изкатери фасадата на бившия Партиен дом и под овациите на множеството седна под огромните пилони на 15-ина метра височина.

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"

Снимка: "Булфото"

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА