33-годишен психично болен е извършителят на жестокото убийство в Борисовата градина в София вчера. Той нападнал с нож 48-годишния си приятел, отрязал му пениса, след което го намушкал в устата, като острието излязло през гърлото, пише "24 часа".

Сигналът бе подаден вчера около 15.10 часа. Двамата мъже, които са клошари, седяли на пейка край кафенето с лодките в парка. Неочаквано по-младият - 33-годишният Милчо от Кюстендил извадил нож и нападнал 48-годишния Орхан Али Сюлейман, родом от разградското село Свещари. По-възрастният мъж издъхнал от остра кръвозагуба. Когато на място пристигнали криминалистите, те намерили убиеца да се скита из парка, обут в кървавото бельо на жертвата си.

Мъжът бил силно неадекватен, с нож в ръка, и казал на полицаите, че видял "как извънземните влизат в Орхан и трябвало да ги изкара".

Кюстендилецът има две криминални регистрации за нанасяне на телесни повреди. И той, и жертвата му  нямат адресни регистрации в София. Самото убийство не е заснето от камери, макар че е извършено на метри от луксозна автокъща. Нейните камери обаче са насочени в друга посока. Именно по тях била проследена посоката, в която избягал убиецът.

До късно вечерта във вторник в Борисовата градина се провеждаха огледи, а отрязаният полов орган на жертвата бе търсен със следови кучета.

От прокуратурата обясниха, че няма да искат постоянен арест на задържания, а настаняване в психиатричната клиника към затворническата болница в Ловеч Там ще изследват мъжа 30 дни, за да преценят дали да го съдят или да го пратят за по-продължително лечение. Максималният срок е 2 г. Досега Милчо не е бил лекуван.