Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник. Той е бил на режим в затворническо общежитие. Мъжът е избягал от работен обект в града около 10.30 часа и в момента се организира акция по издирването му. 

Мъжът е бил настанен за изтърпяване на наказание, лишаване от свобода в Затворническо общежитие.

В издирването му са ангажирани достатъчен брой полицаи - от всички районни управления в региона, съобщи  директорът на Областната дирекция на МВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов.

Към момента не се съобщава самоличността на затворника и присъдата, която излежава.

От БСП веднага реагираха на новината за поредния избягал затворник.

"Преди минути от интернет сайтове разбрахме, че както казва главният секретар, имаме нов случай на отклонило се лице от български затвор, а всъщност е избягало", каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП Иван Ченчев, цитиран от "Фокус".

"Чуйте се с професионалното ръководство на МВР, с Министерството на правосъдието и преценете. Утре да се явят пред народното представителство министър Валентин Радев и министър Цецка Цачева - да чуем от тях какви мерки са предприети, каква е превенцията", заяви той.

"За нас какво остава като народни представители, може би да се надяваме, че ще бъде заловен по-бързо докато не си е пуснал брада", попита Иван Ченчев. В отговор председателя на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще разговаря с министри.

Преди два месеца подобен случай на избягал затворник имаше и в Пловдив. Там рецидивистът Георги Танчев "забрави" да се върне от работа в затворническо общежитие "Хеброс" и на полицията й бяха нужни близо две седмици, за да го хване. През май полицията залови и друг лишен от свобода от Бургаския затвор, който не се върнал след отпуск.

Най-скандалният случай обаче е бягството от софийския затвор на Владимир Пелов и Радослав Колев. След месеци на неуспешно издирване от полицията, Пелов бе разстрелян в родния си Ботевград, а Радослав Колев все още се издирва.

Заради този случай днес БСП внесе в парламента втория си вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" на тема "Сигурност".