Водач на лек автомобил "Мерцедес" е бил засечен от пътни полицаи да шофира със скорост от 191 км/час по главния път София-Варна.

Нарушението е констатирано на 27 март в местността "Фисека" в района на Търговище. Това е най-голямото превишение на максимално допустимата скорост, установено в областта за периода 25-31 март, съобщиха от сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР.  Допустимата скорост извън населено място е 90 км/час, припомнят от полицията.

От днес до 7 април у нас ще се състои специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя се провежда по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа, съобщава МВР. Целта на операцията е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени.

От 6 ч на 2 април до 6 ч на 3 април ще се проведе аналогична операция "24 часа скорост", при която в рамките на едно денонощие ще има изключително интензивни проверки за скорост.