Полицаи задържаха 39-годишна жена от Перник, извършвала множество кражби в София. Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома й е извършена кражба на парична сума.

Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на Топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева, съобщиха от МВР.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите от Шесто РУ влезли в дирите на извършителката и вчера я задържали в района на планински кът за отдих. Според първоначалната информация, по идентичен начин - представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления.

При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийска района прокуратура.