В Бургас е задържан 28-годишен мъж, правил залози в спортни сайтове с чужди карти без съгласието на титулярите им, съобщиха от областната дирекция на МВР-Бургас.

Служители от сектор "Икономическа полиция" са извършили претърсване в дома му, разположен в блок 40 в комплекса "Меден Рудник". Намерени и иззети са вещи и предмети, имащи отношение към извършено престъпление.

Установено е, че от ноември миналата година до края на март тази година той е придобил и използвал, чрез неправомерни транзакции в интернет пространството, данни от банковите карти на трима бургазлии. Задържаният залагал парични суми в спортни сайтове, като към момента се уточнява общата сума на направените залози.

Задържан е за срок до 24 часа с полицейска заповед. Работата по случая продължава от служители на сектор "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Бургас.

От пресслужбата на полицията в морския град информираха, че от началото на годината това е четвъртият случай, при който полицаите неутрализират подобно престъпление.