Задържан е работодател, който е убил работника си. Престъплението е извършено на 29 август в района на Сърница, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.

От там посочват, че в сряда сутринта е получен сигнал в Районното управление във Велинград от 36-годишния Васил С.от с. Панчарево. Мъжът заявил, че е открил починал в микробус своя работник Георги К.- 47 г. от София. Автомобилът се намирал в местността "Таш Капия" в землището на Сърница. Екипи на "Спешна помощ" и полицейското управление пристигнали на мястото. Медиците констатирали смъртта на мъжа, а при извършения първоначален оглед не били открити видими следи от насилие. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделението по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик, където е установено наличие на черепно-мозъчна травма, по всяка вероятност причинена от удар с твърд предмет.

В хода на разследването е установено, че извършител на деянието е подалият сигнала Васил С. Убитият се занимавал с извършване на строително-ремонтни дейности в имота на извършителя.

Мъжът първоначално е задържан в ареста за срок от 24 часа. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е удължен със 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".