Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима души за участие в организирана престъпна група за набиране на жени и склоняване към проституция на територията на София. Участниците - на 25, 31 и 40 години, са задържани на 12 юли при специализирана операция съвместно с ГДБОП.

Събраните доказателства сочат, че групата е започнала незаконната си дейност в края на 2016 година. Организирала "клуб", в който били предоставяни сексуални услуги. За целта било използвано жилището, в което живеели тримата участници. При претърсванията в помещения и автомобили, ползвани от групата, са намерени и иззети лаптопи, от които били набирани клиенти чрез обяви в интернет, голям брой мобилни телефони и сим карти, документи, тефтер със списък на клиенти и посещения, както и наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Свидетелски показания за престъпната дейност на групата са дали седем от жертвите на сексуална експлоатация, четири от които пред съдия.

Доказателства са събрани и със Специални разузнавателни средства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на всеки от тримата е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" от по 5000 лева.