51-годишният мъж, който простреля бившата си приятелка във фризьорски салон в центъра на София, е задържан в района на гарата в Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той ще остане в ареста до утре, когато ще бъде конвоиран до София. Предстои материалите по случая са бъдат докладвани на прокуратурата, която да реши дали и какво обвинение да му повдигне.

Стрелбата стана около 12 часа. 51-годишният мъж, който е криминално проявен и има и ограничителна заповед, която му забранява да се доближава до бившата си приятелка Фани, влиза въоръжен във фризьорския салон, където тя работи. Вдига пистолета и пред колеги и клиенти на салона, я прострелва няколко пъти. 

"Той по принцип има издадена ограничителна заповед предвид предишни конфликти между тях. По същия повод преди известно време има образувано досъдебно производство срещу него за нарушаване на тази ограничителна заповед", обясни началникът на Първо РПУ комисар Ивайло Величков.

След нападението, простреляната Фани успяла да избяга от фризьорския салон и да се скрие в близкия хранителен магазин. 55-годишната жена е транспотирана и настанена за лечение във Военно-медицинска академия. Тя е простреляна в лявото слепоочие и лявата длан, като лекарите са извадили по две сачми от двете рани. Пострадалата е в стабилно състояние и няма опасност за живота й. 

Колегите й разказват, че конфликтите между нея и бившия й приятел са от години. Фани е била заплашвана системно, за което подавала сигнали до полицията, но резултат не е имало. 

Районът около улица "Любен Каравелов" остана отцепен часове наред. В следобедните часове се чу и контролиран взрив.

"Извършителят беше изоставил една раница с неизвестно съдържание, имаше известни съмнения и се наложи да бъде извършен контролиран взрив. Имало е дрехи вътре", обясни Ивайло Величков.