Задържаха за 24 часа 25-годишен мъж от Русе, отказал да се подчини на полицейско разпореждане и счупил част от дрегер при опит да бъде тестван при проверка на пътя, съобщи Нова телевизия.

Два часа и половина след полунощ в нощта срещу сряда полицаи от Пето РУ спрели лек автомобил за проверка в района на местност "Траката". Униформените поискали да направят тест за наркотици на водача. Той обаче взел подаденото му техническо средство и счупил две тест-касети, хвърлил ги на земята и побягнал.

Служителите на реда започнали да го преследват и когато направили опит да го задържат, мъжът оказал яростна съпротива, като по първоначални данни и нанесъл множество удари на единия полицай.

Общо 32-ма души са ранени при 22 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

В София е имало 27 леки и една тежка катастрофа, пострадал е един човек.

От началото на месеца в страната са станали 242 пътни инцидента с 18 загинали и 297 пострадали. Катастрофите от началото на годината са 3470, при тях са починали 214 души, а 4283 са ранени.

При сравнение с данните за същия период на 2023 г. се отчитат 42-ма по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.