Прокурор стана "клиент" на полицията, след като беше задържан по сигнал, че шофира във видимо нетрезво състояние.

За случая потвърдиха за БТА от Областната дирекция на МВР - Бургас, които заявиха, че е задържан прокурор от Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас. 

Служителят на Темида е отведен в районното тази сутрин, малко след като е потеглил с автомобил от бензиностанция, намираща се между Равда и Несебър. Работещите там са подали сигнал, че мъжът е изглеждал видимо пиян.

Той е спрян за проверка от полицай и е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

За първи отказ законът предвижда той да остане 2 години без книжка и да плати глоба от 2000 лв.  

Екипът, дошъл на място установява, че шофьорът е Методи Велков - прокурор към Териториално отделение-Несебър към Районната прокуратура в Бургас, съобщи bTV.

Прокурорът се е държал арогантно със служителите на реда, съобщават още от полицията.

Той е задържан в ареста в полицейското управление в "Слънчев бряг" за 24 часа. 

"Рано тази сутрин е подаден сигнал от служители на бензиностанция в раойна на Равда затова че виждат човек в неадекватно състояние, а управлява автомобил. Колегите са реагирали много бързо и адекватно. Човекът се държи буйно и арогантно. Поради това, че се държи арогантно, към момента той е задържан. Предстои съгласуване със Софийска градска прокуратура и евентуално повдигане на обвинение", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Методи Велков е в системата от 2020г., след като положи клетва и подписа акта си за встъпване като младши прокурор. Той е завършил юридическото си образование във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".

В прокуратурата постъпва след спечелен конкурс и успешно преминато обучение в НИП - София. Велков бе разпределен да работи в Териториално отделение - Несебър.

Един човек е загинал, а 19 са ранени при 17 тежки пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

В София е имало 15 леки и две тежки катастрофи с двама ранени.

От началото на месеца в страната са станали 220 пътни инцидента с 18 починали и 265 пострадали. Катастрофите от началото на годината са 3448, при тях са загинали 214 души, а 4251 са ранени.