Около 6.30 часа на 17 юни в РУ-Сливница е получен сигнал от служителка в игрална зала в Божурище, че след употреба на сила непознат й е нанесъл удари в областта на главата, повалил я е на пода между игралните автомати и е отнел чантичката й с парична сума, паник бутон и мобилен телефон, след което е избягал в неизвестна посока, съобщиха днес от полицията.

По случая било образувано досъдебно производство. В хода на предприетите действия по разследването криминалистите установили самоличността на извършителя, който се укривал от органите на реда и бил обявен за общодържавно издирване.

В резултат на интензивно издирване, проведено съвместно от служители на Главна дирекция "Национална полиция", криминалисти от ОДМВР- София, РУ- Ботевград и РУ- Сливница, криминално проявеният столичанин, издирван и за други криминални престъпления, бил локализиран и задържан в ботевградското село Скравена. Намерени са и част от инкриминираните вещи. 44- годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него в условията на опасен рецидив престъпление и с прокурорско постановление му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".