Криминалисти от полицията в Кърджали разкриха за часове предполагаемите извършители, които унищожиха павилионите за сувенири на паркинга на Перперикон в нощта на вторник срещу сряда.

18-годишна и 18-годишен, съпричастни към деянието са извършителите на деянието. Двамата са задържани снощи за 24 часа, съобщиха от полицията.

18-годишната е стояла зад волана на лекия автомобил "Ауди", с който бяха потрошени сергиите на паркинга в подножието на археологическия комплекс Перперикон в нощта на вторник срещу сряда. Момичето нямало книжка и се качило на колата, за да се упражнява. До нея стоял 18-годишният й приятел, чийто бил автомобила. На паркинга момичето объркало педалите и вместо да натисне спирачка подало рязко газ. Автомобилът станал неуправляем и помел 3 от дървените маси и навес пред павилионите за сувенири, съобщава "24 часа".

Автомобилът "Ауди" бил с белгийска регистрация и застраховка. Момчето се обадило на застрахователя си в Белгия, който изпратил репатрак, за да бъде извозена потрошената кола. По-късно полицаи открили в Хасково автомобила и го върнали в Кърджали. В момента возилото е в двора на полицейското управление и предстои да му бъде направен оглед.

По случая се води досъдебно производство за унищожаване на чуждо имущество.