24-годишен мъж е арестуван, след като в събота, посред бял ден, е нанесъл жесток побой на жена в жилищна кооперация в София.

Нападението е извършено около около 13.30 часа етажна площадка в блок в ж.к. "Лев Толстой". Мъжът - Г. Иванов, блъскайки тялото на пострадалата Н. в стената и в метална стълба, й причинил средна телесна повреда - счупване на кости на ръката, довело до трайно затруднение на движението й. Деянието е извършено по хулигански подбуди - обвиняемият е нанесъл жесток побой на пострадалата без каквато и да е провокация от нейна страна, като освен съставомерните телесни увреждания са й причинени множество други телесни увреждания - хематоми, кръвонасядания и разкъсно-контузни рани, се казва в официалното съобщение.

По случая е образувано досъдебно производство в хода на което Иванов е привлечен към наказателна отговорност като му е повдигнато обвинение. Предвид високата обществена опасност на престъплението, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като утре съдът ще разгледа искане да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Не става ясно какви точно са били мотивите на младия мъж за нападението. Не се съобщава и на колко години е пострадалата жена.