35-годишен мъж от град Рила е задържан за блудствени действия спрямо 4-годишно момиченце, съобщиха от полицията в Благоевград.

Мъжът на име Бисер Т., срещу когото е повдигнато обвинение за блудство, е в ареста за 24 часа, но ще бъде поискано задържането да бъде удължено на 72 часа, съобщи "Струма".

Той е бил уличен, след като вчера следобяд в спешното отделение на МБАЛ-Благоевград било докарано детето, което е от ромски произход. То разказало на своя близка, че "татко й няколко пъти й правил лоши неща", съобщи БГНЕС. Насилникът обаче не е баща на момичето, той 2 години лежал в затвора, заради което детето било отглеждано от негов първи братовчед, който не живее в ромската махала на Рила. Именно него детето наричало "татко".

Детето е освидетелствано, след като близките първо отишли в полицията, но там им казали да го заедат на преглед при гинеколог. Д-р Здравко Карагогов от АГ отделението на болницата е констатирал, че дето е насилвано и има разкъсвания.

След това пристигнал екип от РПУ Рила със следовател, които взели детето и родителите му и ги отвели в участъка да дават показания.