Столичните криминалисти разкриха жестокото убийство на 43-годишния Десислав Петров в София, като в ареста вече са задържани двамата извършители, съобщи "24 часа". 

Тялото на мъжа бе открито на 1 септември в градинка на ул. "Тинтява" в кв. "Изток". Сигналът е подаден в 7,20 ч. от жена, след като 13-годишното й дете попаднало на трупа, докато разхождало кучето си. При огледите бе установено, че жертвата е пребита до смърт с дървени пръти, като конкретната причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма. Десислав Петров работел като строител, а вечерта преди убийството му бил с приятели по чашка. 

Първоначално бяха задържани двама от тях. При разпитите им обаче те издали кои са истинските извършители на жестокия побой. Единият от тях бил обявен освен за общодържавно и за международно издирване.

В момента и двамата извършители са задържани. Те са с повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено жесток за жертвата начин и ще останат в килията за 72 часа. След изтичането на този срок, прокуратурата ще поиска от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".