Двама мъже от Кърджалийско са задържани през изминалото денонощие за подаване на неверни сигнали на единния европейски номер 112, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

Към 21:00 миналата нощ за няколко минути на два пъти било съобщено за поставени взривни устройства в сградата полицейското управление в Момчилград. При започналите незабавни действия за установяване на извършителя час по-късно бил задържан 43-годишен местен жител. Иззет е бил телефонът, от който са подадени сигналите. При направена справка станало ясно, че това не е първото деяние на задържания от такъв характер. Преди няколко дни от София мъжът сигнализирал и за взривно устройство в частен дом в Момчилград. По последния случай е образувано досъдебно производство, допълват от полицията.

Вторият случай е от 4:15 часа тази сутрин в Кърджали. Мъж на 44 години съобщил на единния европейски номер, че е бил задържан и удрян от полицаи. Бил е във видимо неадекватно състояние. При направена справка е изяснено, че е обявен за общодържавно издирване. Започната е проверка за подадени заблуждаващи сигнали по телефон.

Предишният подобен случай в региона бе 25 юли миналата година. Тогава в Джебел бе установен и задържан 48-годишен мъж, подал два фалшиви сигнала на телефон 112.