Откритото момиченце в самоковското село Ковачевци е било изнасилено и убито, съобщи БНТ. Извършителят е задържан - 16-годишно момче. Близките споделят, че арестуваният е живеел сам.

Тяло на малко дете беше открито снощи в къща в Ковачевци. Детето е изчезнало и е търсено с полиция. При претърсване на къщата полицаите открили тялото на момиченцето увито в одеяло.

Час преди полунощ бе извикан екип на Спешна помощ, който установил смъртта на детето - на 8 години, според изявление на окръжния прокурор на София Нина Панчева.

"В 22.55 ч. снощи е извикан екип на "Спешна помощ" заради изчезнало момиче в самоковското село Ковачевци. Екипът трябваше да бъде подсигурен, ако детето се намери и е ранено. Медиците от самоковския филиал са тръгнали веднага", обясни за "Фокус" говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

"В 23.10 ч. екипът е бил на място пред къщата на детето. Проведени са издирвателни действия. Къщата е претърсена. Детето е открито увито в одеяло. За съжаление екипът ни единствено е констатирал смъртта му", допълни тя.