Бомба избухна в гараж на жилищна кооперация в центъра на Монтана. Там бил паркиран нов джип, собственост на известен адвокат.

Взривът, избухнал към 3,15 ч. в нощта срещу понеделник, станал пожар, който опушил апартаменти в кооперацията. Избити са и стъклата на блока. Колата на адвоката е изгоряла напълно. От ударната вълна едната врата на гаража е изхвърчала 10 метра напред. Кореспондентът на Нова телевизия Биляна Борисова е един от жителите на кооперацията в Монтана, която тази нощ беше разтърсена от голям взрив. По автомобила и гаража на екипа на NOVA в Монтана също са нанесени щети. Колата е със счупени стъкла и щети по ламарините. Стената между гаражите е паднала.

Снимка: Нова телевизия

По непотвърдена информация взривената кола е на адвокат Красимир Босев, съобщава "Конкурент". Той е специалист в бракоразводните дела.

Блокът, в който живее, е газифициран. Според експертите като по чудо няма пострадали хора, но материалните щети са огромни за всички съседи на Босев.

Снимка: Нова телевизия

Това не е първият удар срещу кантората на известния юрист. Преди време неизвестни подпалиха автомобила на друг адвокат, който работи там, припомнят запознати.

На мястото на инцидента се очакват криминалисти от столицата. Районът е отцепен.

 "Всички в блока са добре, както и моето дете. Чу се много голям взрив, видяхме, че гори автомобилът на нашия съсед", разказа кореспондентът на Нова, който се включи директно в ефир.

Кадър: Нова телевизия