Нагъл обир посред нощ се превърна в тема номер 1 за жителите на елитния квартал "Изток" в София. Става дума за обир на пари и бижута, извършен в малките часове на събота.

Съвременните технологии са позволили главният герой в криминалето да бъде заснет от охранителните камери. Благодарение на това собственичката на задигнатите вещи е запаметила престъпника и още същия ден е публикувала на Фейсбук страницата си писмо със снимков материал. То е озаглавено "До мъжа, който ме ограби тази нощ" и призовава емоционално: "Всяко споделяне на снимките е крачка към намирането на този смелчага!"

Свидетелските кадри предизвикаха хиляди споделяния в социалната мрежа, придружени от множество коментари. Голяма част от мненията са дело на жители на квартала, които не крият притеснението за сигурността на домовете си. Сред тях има и редица популярни личност, като музикалния изпълнител Рафи Богосян.

Жената, чийто дом е обран - Емона Карагьозова, разкрива, че живее в затворен комплекс, но това не е попречило на бандита да се добере до нейните пари и бижута. В коментарите се появяват и хора, като твърдят, че са разпознали престъпника и става дума за сериен обирджия.