Близките на убитатите в София млада жена и едногодишната й дъщеричка са категорични, че 26-годишният Викторио Александров е действал умишлено. Два дни преди двойното убийство той публикувал две жалейки в профила си във Фейсбук. 

Снимка: Фейсбук профил

"Той идва при детето с пистолет, аз питам - кой идва да си види детото с пистолет извън работа? Значи тези жалейки са били за него и за нея - за Викторио и Дарина, той е дошъл да убие нея и после да се самоубие, детето умря по грешка", каза пред Нова телевизия Валерия Филкова - близка на семейството.

Тя добави, че в телефона на 23-годишната Дарина имало аудиозаписи, в които се чува, че той я заплашва, че ще инсценира катастрофа или падане на майка й от терасата, докато простира.

"Молихме я няколко пъти да подаде жалба в полицията, тя не го направи, страхуваше се за майка си и бащи си", каза още жената.

Лелята на Дарина пък разказа, че Викторио е изолирал близките й от нея.

"Майка й и баща й не можеха да влязат тук, тя нямаше приятелки, те бяха, докато се запона с него, явно искаше никой да не дели Дарина и детето с никого, а те са единствено дете и единствена внучка...", разказа възрастната жена, която подчерта, че близките са спели при младата жена, защото се страхувала.

Че Викторио е действал умишлено показва и това, че е оставил писмо на родителите си. Те заявиха, че в никакъв случай не оправдават постъпката му, но го обичат и застават твърдо зад него, защото го обичат.

"Първо обуйте неговите обувки и след това го съдете. Сега го няма нашето ангелче. Няма кой да ни радва. Не мога да повярвам, че е посегнал на детето. По цяла нощ му пееше", разказа майка му. 

Очаква се днес съдът да заседава по случая и да наложи постоянен арест на охранителя. Самият той вече е преместен от "Пирогов", където беше настанен след неуспешен опит да се самоубие, във ВМА. Няма опасност за живота му.

Вчера съдът му повдигна обвинения за убийството на жената и детето си, като и за принуда на таксиметровия шофьор, с чиято кола се движил из София, опрял пистолет в главата му.