Бившият депутат Велико Минков среща Габриела и майка ѝ на Нова година, като успява отдалеч да види и сина си, за който твърди че е билогичен баща. Това заяви самият той пред bTV.

Двамата са имали "добра връзка" до средата на бременността на Габриела. След това обаче отношенията им се влошават без причина. До края на бременността Минков се опитва да установи връзка с Габриела.

"Прекарал съм десетки часове с моята психоложка, в които сме коментирали десетки подробности", каза Минков. "Не мога да коментирам", лаконичен бе той относно това как се е стигнало до убийството.

Аз съм биологичният баща, уверен съм на 100 %, на 4-месечното бебе, което Габриела роди. Това беше ясно и на Пейо, заяви още Минков.

Габриела Славова и убитият по жесток начин Пейо Пеев сключват брак 3 седмици преди тя да роди второто си дете - 4-месечният Кристиян. По думите на Минков и адвокатът му Пламен Борисов причината за този брачен съюз е той да не припознае юридически сина си, а за Пеев - да вижда по-често 6-годишното си дете, което Гариела не му давала да вижда "по странни причини" и "достъпът до детето му е ограничаван системно по гаден начин за него и детето".

"Пейо Пеев се ожени за Габриела, за да вижда първото си дете", категоричен бе той.

По думите на Минков двамата с Пеев конфликт не са имали. Жертвата е била съгласна, че имената на биологичните бащи трябва да присъстват в актовете за раждане.

Преди раждането на второто дете на Габриела Велико Минков се консултира със своя адвокат Пламен Борисов.

"Когато се обърна той към мен, аз го посъветвах да припознае детето още преди да се роди. Започнахме процедурата, но общината отказа да я продължи, а причината беше, че майката има брак. Велико Минков така разбра, че тя е сключила брак. Вече оттам нататък единствената възможност бе да се предивя граждански иск", каза адвокат Пламен Борисов.

"ДНК резултатите от тестовете за бащинство излизат за 3-4 дни. Но законодателството не е адекватно за тези нужди", обясни адв. Борисов.

Минков и други жертви на подобен тип казуси бащи са се организирали да искат от законодателните органи да предотвратят подобни казуси.

Пре Нова телевизия Минков призна, че е получавал "смразяващи съобщения" от Габриела. Той цитира по спомен текста им: "Омразата и завистта са ти стиснали гърлото и кислород не минава в никоя посока. Разбирай го както искаш".

Мъжът, който твърди ще е биологичен баща на второто дете, родено от Габриела, заяви, че Пейо Пеев  му споделил, че жена му и тъща му се опитват да го тровят.

Велико Минков е ИТ специалист от 12 години. За кратко е депутат в 47-я парламент от листата на "Продължаваме промяната", както и самата Габриела Славова. Тогава двамата поддържат комуникация, но нямат политически допирни точки.