Четирима са вече задържаните за жестокото убийство на мъж заради спор за попечителство над децата, съобщи бТВ.

Съпругата и тъщата са обвинени, че са удушили жертвата, но двама мъже им помогнали след това да прикрият следите от престъплението. С тяхна помощ автомобилът на убития е бил преместен в района на Витоша, край Драгалевци, а след това направили неуспешен опит да го опожарят. 

При спора за родителските права жената на жертвата твърдяла, че само едно от двете им деца е негово, убитият пък настоявал на обратното - че е баща и на двете, съобщава БНТ.

Тялото му бе открито в столичния квартал "Драгалевци" в петък, като се смята, че той е бил удушен в автомобила му още преди колата да бъде преместена.

Записи от камери за видеонаблюдение са сред доказателствата за жестокото престъпление.

Според полицията престъплението е било предварително подготвено. По информация на източници на Нова телевизия убитият е бил в процес на развод.

Преди убийството мъжът е бил издирван, става ясно от публикация в социалната мрежа от жена с инициали М. Й., която твърди, че е сестра на жертвата. Тя твърди, че е издирвала брат си, но за съжаление, полицията го е намерила убит, уточнява БНТ.

Съпругата и тъщата на убития вече са с повдигнати обвинения и се очаква утре да бъде поискано постоянното им задържане в ареста от съда.

Разследващите все още анализират записи от камери за видеонаблюдение, които могат да дадат насоки за извършеното престъпление.