Хеликоптер и дрон ще се включат днес в издирването на 43-годишния Стоян Зайков от Костенец, който е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова, научи Dir.bg от свои източници в МВР.

Тялото на жената бе открито вчера около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Милена е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По неофициална информация първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Повече от 24 часа Костенец е под полицейска блокада. Отцепен е голям периметър около града. Всички автомобили се проверяват. Цяла нощ е продължило търсенето на убиеца. Използвани са и термокамери.

"Предоставили сме на полицията високопроходима техника. До момента обаче няма следи от издирвания", каза пред Dir.bg кметът на Костенец Радостин Радев. 

43-годишният Стоян Зайков е криминално проявен и осъждан. Живеел с Милена много години. Двамата имат син Стивън. Сестрата на убитата - Славяна Шишкова съобщи, че Милена и Стоян са били разделени от около два месеца, но категорично отрече причина за убийството да е било изневяра.