В рамките на два дни служители на полицейското управление във Велико Търново неутрализираха две групи, занимавали се с кражби на катализатори от автомобили, съобщават от МВР.

В хода на операцията са задържани петима мъже. Акцията започнала, след като в сряда сутринта в полицейското управление е получен сигнал за кражба на катализатори и изпускателна система на двигател от лек и товарен автомобил, паркирани в двора на складова база в областния град.

Установени са двама мъже, на 20 и 21 години от Велико Търново, известни на полицията. При последвало претърсване в ползвания от тях лек автомобил са намерени и иззети инкриминираните вещи и инструменти, които имат отношение към престъплението.

Вчера сутринта в полицейското управление постъпил нов сигнал за откраднати катализатори от 5 автомобила, паркирани на ул. "Полтава".

При проведените незабавни действия са установени трима мъже на 26, 29 и 33 години, всички от София, двама от тях известни на полицията.

При претърсване в автомобила, с който са се придвижвали, са намерени част от катализаторите и инструменти.

В хода на разследването е изяснено, че до момента тримата са извършили над 50 идентични кражби от различни населени места в цялата страна. Днес те са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната дейност и на двете групи продължава.