Началникът на група "Миграция" в Областната дирекция на МВР в Разград Павел Маринов, който беше арестуван през август, е възстановен на работа, но е в отпуск - това съобщи в отговор на журналистически въпрос директорът на полицейското ведомство старши комисар Мирослав Иванов, цитиран от БТА.

Окръжният прокурор Тихомир Тодоров уточни, че по Закона за МВР служител на органите на реда, при промяна на мярка за неотклонение от "задържане под стража" на по-лека, се възстановява на работа.

Това обаче не означавало, че обвиненията срещу Маринов са отпаднали. Те са същите като при предявяването им по време на задържането му през август, само е променена мярката, обясни окръжният прокурор. По думите му разследването по случая продължава, като предстоят да се направят множество експертизи.

Тихомир Тодоров добави, че наблюдаващият прокурор е внесъл в съда искане за временно отстраняване от работа на задържания за подкуп Маринов. Разглеждането е насрочено за 21 ноември пред Разградския окръжен съд.

Началникът на група "Миграция" при Областната дирекция на МВР в Разград Павел Маринов бе задържан при акция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и Окръжната прокуратура в Разград през август.