Вандали откраднаха бастуна на Пенчо Славейков от емблематичната му статуя на площад "Славейков". Това стана само шест месеца, след като композицията на Георги Чапкънов бе поставена на ремонтираното място.

Пейката с двамата поети бе посрещната с любов от столичани, а за туристите я популяризираха като любимо място за снимки. Сега ръцете на Пенчо Славейков стоят в неестествена поза - като за молитва, а бастунът, който държеше липсва.  

Този аксесоар на Пенчо Славейков не за първи път става жертва на подобно отношение. Преди години хулигани го бяха огънали, но след това е нямало други инциденти. 

Това стана само шест месеца, след като композицията на Георги Чапкънов бе поставена на ремонтираното място.

Снимка: Булфото

Преди година друга творба на Георги Чапкънов изчезна от Такевата градинка, в близост до площад "Славейков". "Отвличането на Европа" е скулптура, която изобразява женска фигура върху бик. Тя бе поставена отново върху чешмата в градинката преди няколко месеца. След това някой боядиса женската фигура с жълта боя.

На стотина метра от Такевата градинка, пред входа на ул. "Ангел Кънчев" № 3 отново Георги Чапкънов бе украсил стълбите, водещи към входа на кооперацията с бронзов бръшлян. Части от труда му започнаха да изчезват и накрая авторът бе принуден да демонтира опосканото си произведение.

Снимка: Булфото