Задържаният за жестокото убийство на 40-годишната рейнджърка Десислава Стоянова от Карлово е нейният партньор и бивш колега от 61-ва Стрямска механизирана бригада Светослав Каменов, съобщиха Нова телевизия и местният сайт "Подбалкански новини".

Мъжът, който живее в Сопот, е бил задържан вчера на жп гарата в Мездра. Тялото на Стоянова пък е намерено в една от пристройките на къщата на Каменов, която е отдалечена от другите, като в близост до нея има автосервиз и микроязвир.

По неофициална информация Каменов е бил уволнен от 61-ва Стрямска механизирана бригада в края на миналата година, защото има психически отклонения. Бил е на мисия зад граница и след като се е върнал от там, е имал проблеми.

След като е бил освободен от армията, Светослав се е обаждал в полицията и съобщавал, че в банков клон в Карлово има поставена бомба.

Според разследващите, основната версия за убийството е ревност, тъй като рейнджърката имала паралелна връзка с мъж от Южна България. 

Съседи разказват, че Светослав е разведен, има 2 деца - момче Камен на около 12-13 години и по-малко момиченце. Бившата му съпруга живеела в Плевен. За новата си приятелка Десислава не говорел и не знаели за нея, нито са я виждали в къщата му.

"За последно видях Светослав преди седмица. Събота беше. Каза, че отива на село. С нищо не се заминаваше. Работеше каквото намери", допълва един от комшиите Атанас Николов.

По думите му, след като майката на Светослав се обадила на леля му и чичо му, че не е говорила по телефона със сина си една седмица, двамата дошли до къщата, за да го търсят. Атанас Николов разказа още, че миналото лято уволненият военен живеел в Сопот с жена от София. Една сутрин обаче съседите я видяла обляна в кръв, след като Каменов я пребил. Тогава жената си заминала и повече не се върнала.

От Военно-окръжната прокуратура все още няма официална информация. Очаква се такава по-късно през деня.