Изчезналата рейнджърката от карловската 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова, която беше обявена за издирване, е открита убита, съобщи пловдивският сайт TrafficNews.bg. Засега информацията не е потвърдена от МВР.

Според неофициалните данни трупът на 40-годишната жена е бил намерен в имот на рейнджър, за когото се смята, че е имал интимна връзка с нея. Разследващите открили тялото в пристройка в двора на къщата му в Сопот. При първоначалния оглед било констатирано, че вратът на Стоянова е счупен.

Мъжът, заподозрян за убийството, е задържан по-рано тази вечер, след като Военна полиция го издирвала от няколко дни. 

По-рано днес беше открит автомобилът на жената - смачкан в автоморга край Карлово. Жандармерия и криминална лаборатория пък бяха разположени пред дома на военнослужещата в града. Разследващите направиха оглед пред жилищния блок, а до един от автомобилите на паркинга бяха открити следи от кръв. 

Твърди се, че малко преди да изчезне рейнджърката е изтеглила заем от банка. Жилището й било отворено, а на масата имало телефон, който е бил оставен да се зарежда, което води до версията, че тя е излязла много бързо по някаква причина.

На 5 декември военно-окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Стоянова за отклонение от военна служба и едва оттогава тя е обявена за издирване, но се смята, че е била в неизвестност от десетина дни.

Десислава Стоянова е разведена, има 15-годишен син, който живее при баща си, на когото са присъдени родителските права.