МВР е установило самоличността на намерените край Негован тела. Мъжът и жената са живели на семейни начала в София, като има данни, че са били заможни.

По информация на БНР полицията провежда от вчера операция по изясняване и събиране на доказателства по случая в апартамент на столичния бул "Витоша", където се предполага, че са живели починалите. Съседи са споделили пред "Хоризонт", че мъжът е известно име от миналото в спортните ни среди. Той е бил част от националния отбор по един от олимпийските спортове.

Техните тела бяха открити преди 10 дни в разстояние на няколко часа в близост до водоема край софийското село Негован. Първоначално са смъртоносно простреляни в главата, а след това - разчленени и изхвърлени край водоема.

"След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. Те сочат, че се касае за два трупа. Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване", коментира тогава говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Разследващите изпитаха сериозни проблеми в установяването на самоличността на убитите. В опита си да стигнат до допълнителна информация от МВР разпространиха снимки на дрехи на мъжа й жената, както и снимки на ключа от техния автомобил - "Пежо" или "Рено", произведено между 1996 и 2004 година.