28-годишният български гражданин Деян Валентинов, който е с полицейско досие обезглави британска гражданка, в супермаркет в град Арона, на 15 км от курорта Лос Кристианос, на остров Тенерифе в петък. Малко след това той бе заловен.

Шейсет годишната баба на петима внуци Дженифър Милс -Уестли забелязала преследвача си и влязла в офиса на трудова борса, за да каже на социалните работници там, че е следена. Британката изглеждала силно притеснена и плачела. От трудовата борса изпратили охранител да огледа района.

Когато преследвачът изчезнал от района, жената си тръгнала от офиса на трудовата борса и влязла в близък китайски супермаркет, където била нападната от българина, намушкана много пъти с нож и накрая обезглавена. Близки на жертвата я описаха вчера като невероятна жена и майка за пример.

Същевременно за нападателя се твърди, че в миналото е бил замесен и в други случаи на насилие. Според "Дейли мирър" сега властите на остров Тенерифе ще трябва да отговарят на доста неудобни въпроси във връзка с твърденията, че британката е потърсила помощ срещу нападателя си малко преди убийството.