Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Живко Костов, на 33 г., за това, че на 02.05.2018 г. в землището на с. Браница, област Хасково, умишлено е умъртвил 27-годишната Боряна, като деянието е извършено с особена жестокост, твърдят от прокуратурата.

На 2 май 2018 г., в землището на селото след възникнал битов скандал, провокиран от ревност, Живко Костов нанесъл многобройни удари с нож по тялото на жената, с която съжителствал доскоро. Вследствие на нанесените й прободни рани жената е починала на място.

По случая е било образувано досъдебно производство, като към настоящия момент са били извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Живко Костов е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем днес, по отношение на него е било постановено и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Живко Костов.

Според Haskovo.net Боряна е заклана пред очите на 8-годишната й дъщеря. Това разказали хора от харманлийското село Браница.

Според запознати имало и други очевидци на кървавата драма. Младо момче-тракторист се опитало да потуши скандала и да предотврати убийството, но неуспешно.

Според разследващите скандалът между нападателя и жертвата е провокиран от ревност. Двамата неколкратно се разделяли, нерядко стигали и до скандали. Живко бил пастир, често си пийвал, а понякога ставал и агресивен, твърдят хората от селото. По думите им вчера той на трезва глава е налетял на младата жена от симеоновградското село Тянево. Често я ревнувал и я подозирал в забежки и именно заради това вчера решил да я изненада на нивата. След като я намушкал многократно с нож, избягал, а полицаите го издирвали няколко часа. В акцията по залавянето му било включено и следово куче. След като е задържан, той направил пълни самопризнания.

Още снощи 8-годишната дъщеря на убитата била изведена от дома на Живко, с нея работят психолози от отдел "Закрила на детето".