Аматьор е застрелял 46-годишната Станка Марангозова снощи в столичния квартал "Младост", показват първите данни от огледа на криминалистите. Убиецът е оставил три гилзи на местопрестъплението, проектилите също са намерени в автомобила на жената, в който беше брутално убита, съобщи "24 часа". Тя беше открита от мъжа, с когото живеела на семейни начала, малко след като била простреляна в главата, докато говори по телефона.

Най-вероятно Марангозова е спряла колата си, отворила е прозореца, а убиецът е ползвал бялата роза, намерена до трупа й, като прикритие за пистолета. Разследващите са установили, че цветето, за което беше съобщено още снощи, е изкуствено.

Тъй като убиецът стрелял, докато Станка е била в колата, куршумите са попаднали в лявата част на главата й - в слепоочието и зад ухото. Намерените гилзи са за 9-милиметрово оръжие, изяснява се дали е 9х19 или 9х18 pm.

Съседи разказаха пред bTV, че от известно време виждали около блока непознат мъж с бяла коса, но снощи не са забелязли и чули нищо.

Снимка: БТА

Както вече стана ясно, през 2011 г. Марангозова е задържана по разследване за измами, пране на пари и участие във финансови пирамиди за над 65 млн. лева. Обвинението срещу нея обаче е за документни измами на стойност от 1,4 млн. лева.

Преди години тя се оплака в интервю, че е заплашвана, а след това се барикадира в мезонет в столичния кв. "Витоша" и отказа да допусне частния съдебен изпълнител, който трябваше да въведе в имота новите собственици.

Справка в Търговския регистър показа, че Марангозова е имала и регистрирана фирма, като е участвала и в други фирми заедно с Динко Геров, с който е живеела на семейни начела.

"Познавах я, поздравявахме се. Беше скромна, винаги елегантно облечена. Нищо не сме чули", каза една от съседките пред Нова телевизия.

"Познавам мъжа й. Той е прекрасен човек. Ние се нанесохме, след като той вече беше в блока. Доколкото знам се занимава с монтажни инсталации", коментира друг комшия - Енчо Мечкаров.

Междувременно беше опровергана информацията, че Станка Марангозова е дъщеря на бившия депутат от БСП и директор на бургаската болница д-р Кънчо Марангозов. Пред сайта Dnes.bg Димитрина Марангозова заяви, че е единствената дъщеря на д-р Марангозов и убитата жена в София няма общо със семейството.