Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за "Каолин". Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината.

Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров, който участва в национална среща на съдебните медици, съобщава в. "24 часа".

Обвинител номер едно се въздържа да посочи конкретни подробности за Прокопиев и уточни, че е обвинен за пране на пари.

Цацаров очаква френските съдебни власти да предадат по-скоро на българското правосъдие семейство Баневи. Те ще отговарят за източването на приватизираното от тях "Полимери", който впоследствие е фалирано.

Попитан, вярно ли е, че Баневи чрез фиктивен апорт са източили парите от предприятието, Цацаров каза, че на по-късен етап ще говори по този въпрос.

Главният прокурор очаква и другата известна фамилия Арабаджиеви да бъдат заловени и предадени на българското правосъдие.

Той също коментира и случая с Димитър Желязков - Митьо Очите. "Приключила е процедурата по екстрадиция в турския съд и предстои връщането му в България", посочи Цацаров. Той обаче каза, че не се знае кога ще се случи това.

Според Цацаров трябва кардинално да се реши проблемът с възнагражденията на съдебните медици.