52-годишният мъж, който днес застреля 33-годишната си приятелка, 12-годишния й син и 15-годишния й племенник, се казва Иван и работи като шофьор в столичния "Градски транспорт". Мъжът е бивш служител на системата на МВР, работил е като пожарникар.

Пистолетът, с който е извършил тройното убийство е законно притежаван "Макаров", но извършителят на тежкото престъпление го е притежавал като частно лице, а не е било свързано с предишната му професия. Това стана ясно от брифинг на директора на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов.

По думите му, до момента е установено, че убиецът и 33-годишната жена, която се казва Венета Спасова, са живеели в София на семейни начала от 6 години. Преди няколко дни двамата се скарват и Венета се прибира заедно със 12-годишния си син, който не е дете на Иван, при майка си в Самоков.

Днес изоставеният любовник отишъл в Самоков и открил стрелба. Убил на място Венета, малкия Ивайло и по-големия му братовчед. Сигналът е подаден в 13.45 часа.

След тройния разстрел, 52-годишният мъж отишъл с колата си във вила в местността "Щъркелово гнездо", където се самоубил. Тялото му е открито около 14.40 часа.

Комисар Спасов заяви, че по случая са назначени множество експертизи и се провеждат разпити.

"Нещата в Самоков са под контрол и не бива да има никакви притеснения за ескалиране на социално напрежение", каза още началникът на РУ - Самоков в отговор на въпрос дали има опасност от размирици, заради струпване на роми в махалата.

Той поясни, че е извършена проверка, считана от 1 януари 2015 г. до днешна дата. По думите му тя показва, че по никакъв повод не са постъпвали сигнали от пострадалата жена.