Възрастна жена загина, а петима души са ранени при тежка катастрофа между два автомобила на пътя Русе-Бяла. Това съобщиха за БТА от Спешна помощ в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е подаден около 15:30 часа днес. Блъснали са се два автомобила в района на разклона за село Иваново.

Веднага на място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

При удара възрастната жена е загинала на място. Други петима души са пострадали и са откарани с линейки в русенска болница.

Движението в участъка е затруднено и се осъществява двупосочно в едната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от полицейски екипи.

През последното денонощие МВР залови 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. Това сочат данните от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Половината от заловените с алкохол зад волана са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15, а трима са отказали да бъдат тествани.

В същия период от време са проверени 13 011 водачи и пътници, както и 10 000 превозни средства. Съставени са 2875 фиша и 597 акта за установени административни нарушения.

По метода "линеен контрол" са проверени 2398 превозни средства и 2816 водачи и пътници. За констатирани нарушения са съставени 481 фиша и 95 акта. Установени са трима водачи, шофирали след употреба от 0,5 до 1,2 промила алкохол, а двама - с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.