Сръбската полиция издирва журналиста Стефан Цветкович от град Бела църква, който тази нощ е обявен за изчезнал, съобщава порталът Б92.

В полицията в града през нощта постъпил сигнал за паркиран автомобил с отворена врата и запалени светлини. Според очевидци край автомобила, който бил използван от журналиста, бил намерен неговият ръчен часовник със скъсана каишка. Колата била собственост на бащата на Цветкович.

Цветкович няколко пъти е съобщавал, че е получавал заплахи. През 2013 г. той заяви, че заедно със сина си е бил пресрещнат от непознати мъже, които размахвали оръжие и заплашили, че със сина му ще се случи нещо лошо, ако той не замълчи. По това време журналистът е разследвал случай с незаконна покупка на лекарства.

Заплахите се повторили през 2015 г., когато Цветкович писал за злоупотреби във Фонда за капитални инвестиции във Войводина.

През 2017 г. влязъл в конфликт с местните лидери на Сръбската прогресивна партия, които тогава го осъдили за публикуване на лъжливи сведения. По-късно друг съд отменил присъдата.

За последен път Цветкович бе споменаван на 19 май тази година, когато разказа на медиите, че е бил задържан 6 часа на границата с Косово, където пътувал, за да работи по разследване на убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович.

По-рано, през февруари тази година, Цветкович свика пресконференция в Белград на тема "Колко струва убийството в Северно Косово", на която показа снимки на хора, които според него