Спринцовка е намерена в хотелската стая на пияния 27-годишен англичанин Дани Джеймс Кнот, пребил вчера възрастен мъж в Слънчев бряг, съобщи пиарът на хотела Ангелина Ангелова в сутрешния блок на bTV. Хотелът е собственост на Маринела и Ветко Арабаджиеви.

По думите на майката на пияния англичанин в спринцовката е имало упойващо вещество, което той си слагал, тъй като му растял зъб и го боляло.

Англичанинът беше арестуван, след като преби и опита да удуши друг почиващ - 68-годишен шотландец, който се придвижва с бастун. Младият британец опита да избяга на полицаите, спускайки се по терасите от петия етаж надолу.

Ангелина Ангелова разказа, че Кнот е почивал заедно с майка си в Слънчев бряг, като от рецепцията първоначално даже я повикали, за да го успокои. Без резултат, както се вижда от кадрите от инцидента, заснет от охранителните камери.

Екшънът започва в ранните часове на вчерашния ден. Кнот, във видимо нетрезвено състояние, опитал да вземе алкохол от затворен външен бар. Охранител го видял и "учтиво го помолил да не влиза зад бара". Последвала агресия - Кнот ударил охранителя, който съобщил за инцидента по радиостанцията. 

По думите на Ангелова, той влязъл в хотела превъзбуден. Там отново го посрещнали охранители, посегнал им. "Избягал е, те са тръгнали да го търсят, тъй като площта на хотела е доста сериозна", обясни пиарът на хотела.

По думите на охранител англичанинът нападнал възрастния шотландец, защото му направил забележка да не се опитва да влезе в бара, който вече бил заключен. Побойникът избягал и се заключил в стаята си на 5-ия етаж. Когато полицаите пристигнали, той избягал през терасата и скачайки от етаж на етаж, стигнал до земята. Там го арестували.

Дали ще му бъде повдигнато обвинение, ще стане ясно днес, когато в 11 ч Апелативната прокуратура в Бургас ще разкаже какво се е случило на брифинг пред журналисти.