Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност 16-годишно момче за убийство, извършено по хулигански подбуди в село в община Ветрино. Тийнейджърът бе задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а днес Окръжният съд във Варна уважи искането на държавното обвинение и определи постоянното му задържане под стража.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна уточниха, че на 7 август в центъра на селото възникнало спречкване между младежки компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни роднини. Стигнало се дотам, че 31-годишен мъж от селото ударил девойка от една от компаниите, след което напуснал мястото на инцидента.

Малко след полунощ пред дома на мъжа, участвал в спречкването, било намерено тялото му. 31-годишният мъж имал открита рана на главата.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Изясняват се всички факти и обстоятелства около тежкото криминално деяние. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.