Започнала е акция в имоти на бизнесмена Васил Божков, като разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници. 

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>> 

NOVA допълва, че спецполицаи от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция" са влезли на проверка в няколко имота на бизнесмена. 

След приключване на действията, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха пред БТА от Столичната дирекция на вътрешните работи. 

През август 2023 г. бизнесменът се завърна в родината след няколко години в Дубай, като срещу него към онзи момент имаше 19 повдигнати обвинения.

При завръщането си той бе задържан на летището, а после беше пуснат под домашен арест, след като съдът прецени, че няма опасност да се укрие или избяга. Самият Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите, за да запази бизнеса си. 

Именно на един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, Васил Божков изтърпява мярка "домашен арест" - на столичната улица "Московска".

Снимка: БТА

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров пък бе застрелян през август миналата година, докато се разхождаше в столичния квартал "Драгалевци". Досега извършителят не е открит. 

Снимка: БТА