И днес продължава разпитът на задържания хазартен бизнесмен Васил Божков във връзка с твърденията му, че е бил рекетиран от лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов и финансовия министър в неговото правителство Владислав Горанов.

Божков беше докаран под конвой в Софийска градска прокуратура (СГП). Заедно с бизнесмена е и неговият адвокат.

Близо 5 часа не бяха достатъчни на СГП вчера да изясни всичко около твърденията на обвиняемия Васил Божков, че е плащал такса спокойствие на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Тримата бяха арестувани миналата година, но бяха пуснати без обвинения заради липса на доказателства.

"Разпитът беше във връзка с онзи случай, който знаете - за дадените 60 милиона лева, които се твърдеше, че ги е предал на министъра на финансите", заяви вчера на излизане адвокатът Георги Гатев. Божков е потвърдил, че е дал 60 милиона лева, като е дал и допълнителни детайли.

Той не коментира в детайли какво е бил питан Божков, но заяви, че са станали ясни и нови неща.

"Не мога да дам подробна информация освен това, че дава показания. Доста от нещата, преобладаващото, вие ги знаете. Горе долу ги потвърждава с някои допълнения. Не мога да ви дам информация, тъй като подписах декларация да не разяснявам материалите по делото", допълни адвокатът на Божков.

Бизнесменът се прибра от ОАЕ преди 4 дни.

Информацията за това как се е върнал у нас остава противоречива. От прокуратурата обявиха, че са получили информация от Обединените арабски емирства, че са решили да екстрадират бизнесмена, но уточняват, че българското обвинение не е получило съдебен акт относно решението за екстрадиция. Адвокатът на Божков пък отрича, твърди, че клиентът му се е прибрал в страната доброволно и показа документи за твърденията.